Babymassage

Bij babymassage bent u interactief bezig met uw baby door middel van aanrakingen. Het aanraken is voor een pasgeborene de eerste taal,  het eerste communicatiemiddel, en speelt daarom een essentiele rol bij de vorming van de relatie tussen ouder en kind. Door middel van babymassage kun je liefde en emotie uiten en voldoe je aan de behoefte van lichamelijk contact.

Babymassage heeft zowel op emotioneel als lichamelijk gebied voor uw baby een positief effect. Zo heeft de aanraking op emotioneel gebied een grote invloed op het hechtingsproces van uw baby en zorgt het voor ontspanning. Op lichamelijk gebied zorgt de massage voor een betere weerstand, ze stimuleert de spijsverteringskanaal en bevordert het slaappatroon van uw baby. Maar ook heeft babymassage op emotioneel gebied voor u als ouder een positief effect. Het zorgt voor ontspanning,  voor zelfvertrouwen en het leren lezen van de lichaamstaal van uw baby.

Doelgroep
De cursus babymassage kan in principe bij alle baby’s gestart worden vanaf de leeftijd van zes weken tot de leeftijd van ongeveer zes maanden.

De cursus
De babymassage bestaat uit 5 lessen van een 1 uur. De babymassage wordt zowel in groepsverband als individueel gegeven.  In groepsverband bestaat de groep maximaal uit 5 baby’s met elk 1 ouder.  Wanneer u de cursus individueel wilt volgen, duurt de les ongeveer drie kwartier en zal de cursus uit 3 lessen bestaan. Tijdens de cursus wordt er ook informatie gegeven over de motorische ontwikkeling van uw baby, het hanteren/ dragen van uw baby en het spelen met uw baby. Daarnaast is er de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Kosten
In groepsverband betaalt u voor vijf lessen in totaal 90 euro. Bij de individuele cursus betaalt u voor 3 lessen 145 euro.

Aanmelden
Aanmelden kan door het digitale aanmeldingsformulier in te vullen. Graag bij de hulpvraag babymassage vermelden. U kunt zich ook telefonisch aanmelden.

Scroll naar boven