Fitkids

Geïnspireerd door vele kinderen maar 1 in het bijzonder. Jij liet mij keer op keer inzien dat er nog veel te weinig mogelijkheden zijn om te bewegen/ sporten voor kinderen met een chronische ziekte of beperking op Walcheren. Terwijl het juist voor deze doelgroep heel belangrijk is om te bewegen en te ervaren dat het vooral heel leuk is om te bewegen. Met trots mogen wij als praktijk het leuke nieuws melden dat wij vanaf november 2022 op de donderdagmiddag van 16:00-17:00 zullen starten met het fitness- en oefenprogramma Fitkids in Serooskerke.

Wat is Fitkids
Fitkids is een geprotocolleerd fitness- en oefenprogramma voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Uit onderzoek is gebleken dat bewegen voor deze kinderen vaak niet vanzelfsprekend is. Waardoor veel kinderen met een beperking of chronische ziekte een inactief leven leiden met als gevolg dat ze weinig participeren in de sport. In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan. Het sociale aspect staat hierbij centraal.

Voor wie
Fitkids is voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen worden meestal doorverwezen door een kinderarts of specialist. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, cerebrale parese, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, DCD, autisme of een aangeboren hartafwijking mee. Kinderen met verschillende aandoeningen trainen met elkaar, onder het motto: “het maakt niet uit wat je hebt, iedereen heeft wel wat!”

Doel van Fitkids
Bij Fitkids ontdekken kinderen dat bewegen goed en vooral leuk is. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Zo krijgt én houdt hij of zij de regie over zijn/haar eigen leven. Ieder kind volgt een persoonlijk, flexibel en uitdagend programma. Ook worden de kinderen gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsprogramma door te gaan met een andere sport of activiteit.

Kosten
Fitkids wordt volledig vergoed door de zorgverzekering.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd, neem dan gerust contact op met de praktijk.

Bet365 Visit site get 200 GBP